Kategorier
Ikke kategoriseret

Julebag

Ingen jul uden julebag.

De store mængder af julebag, er selvfølgelig en helt fundamental del af enhver jul. Udover de traditionelle småkager, bør man selvfølgelig også udvide sortimentet med de lidt større kager. Især de kogte kager er en klar favorit, et eksempel på disse kan være både klejner og berlinere. Der findes forskellige versioner af begge af de nævnte bagværk. Derudover skal der også helst være et stort udvalg af småkager. Vaniljekranse, brunkager, pebernødder, fedtebrød samt jødekager. Derudover må vi endelig ikke glemme konfekten.

Man kan se det på den måde, at alle de ting som jeg allerede har nævnt, er en slags basisvarer, som bør indgå i et hvert julesortiment. Konfekten er derimod det ekstra lille pift, som kan være med til at gøre det til en ekstra god jul. Jeg har endnu ikke, fået fremstillet så meget bagværk eller konfekt.

Men jeg må nok hellere snart komme i gang, hvis jeg skal nå det inden jul.

 

1438194_38945198

Kategorier
Ikke kategoriseret

Forskel på skorstene?

Der er noget fascinerende over de produkter, hvor vi ikke rigtig ser nogen forskel afhængig af, om produktet kommer fra den ene eller den anden producent. Sådan har jeg det med flere forskellige ting.

Det skyldes i virkeligheden nok mest, at jeg ikke har den fornødne viden om produktet. Derfor er jeg ikke i stand til at se de detaljer, som adskiller ét produkt fra et andet. Et eksempel på dette kunne være skorstene. Jeg er klar over, at der på mange private boliger er muret en skorsten op, som udleder røg fra en ligeså installeret pejs. En skorsten er vel dybest set en skorsten, uanset hvilken murer der har været på opgaven.

Ved siden af den private skorsten, så har vi også en kategori med industriskorstene. De er oftest udført i stål, og der er derfor tale om egentlige stålskorstene. Bag de blanke ydre, er jeg dog ikke i tvivl om at der findes forskellige former for teknologi, som gør den ene skorsten anderledes fra de andre.

Det kræver derfor en grad af kendskab til produktet, og indtil jeg har den, så vil de stadigvæk bare være ens.

 

1109803_76609202