Kategorier
Ikke kategoriseret

En skyfri himmel

Man hører ofte om at tingene ligger i skyen. Det kan være svært at forstå, hvor den sky helt nøjagtigt findes henne. Det er egentlig bare en ny måde at sige, at tingene ligger på serveren. For mange giver det lige så lidt mening.

Grundlæggende skal man nok bare forstå, at der er forskel på om de ting man arbejder med, er placeret fysisk på den computer du arbejder ved, eller om de er placeret centralt, og du kan hente det fra netværket.
Dem der opbevarer alt din data, betegnes typisk som hosting. Efterhånden som teknologien har udviklet sig, kan man opbevare mere og forskelligt på de her servere. Mange oplever endda, at deres computer er en såkaldt hosted desktop, hvor man arbejder direkte på serveren. Det gør det meget mere effektivt at vedligeholde i store organisationer.

Med mere og mere data placeret decentralt, skal man selvfølgelig vælge sine leverandører med omhu. De opbevarer trods alle vores vitale filer.