Kategorier
Ikke kategoriseret

Et symbol på overvågning

Når man snakker om privatliv og dets modsætning overvågning, så er der næsten altid ét symbol som bliver brugt til at illustrere overvågning, nemlig et kamera.

Nogen vil nok mene, at det er et forældet symbol, og det er måske netop derfor det stadig fungerer.
For den dag idag er netop kamera overvågning nok ikke noget, som fylder så meget i debatten længere. Nu handler det i højere grad om digital overvågning, altså overvågning af vores digitale færden I takt med at vi bliver mere og mere digitale med telefoner og smart devices, så er det givetvis også den mest effektive måde at kortlægge menneskers færden.

Men kamera overvågning har også stadig sin berettigelse, især hvis man ønsker at sikre store arealer. Man kan simpelthen ikke være alle steder på en gang, dermed kan kamera overvågning være en effektiv løsning. Både i forhold til at overvåge områder i realtid, men også i forhold til efterfølgende opklaring.
Så selvom man kan synes at kameraet er et forældet symbol, så er det bestemt stadig et godt redskab.